2012. november 14., szerda

Tálka falevelekből

Vagy inkább falevélnek tűnő tálka. Milyen szép is lenne, ha ezt igazi falevelekből tartósra meg lehetne alkotni... De első ránézésre senki nem mondja meg, hogy ezek nem igaziak.
Szükség lesz hozzá egy falevél girlandra, lehetőleg minél vékonyabb, papír falevelekre. A műanyag levelek nem úgy viselkednek mint a papír, merevek, nem simulnak.
Kell még matt fényű dekupázs ragasztó és ecset, lufi és vazelin. Indulhat a meló.
Először is leszedjük a leveleket a girlandról. Leszedjük a szárakat és az ereket a levelekről, hogy jobban rásimuljanak majd a gömbölyű formára.
Felfújjuk, vagy vízzel feltöltjük a lufit. Vagy vegyesen.
Amikor a csipke lámpát készítettem a gyerekszobába, felfújtam a lufit és kész. Útközben jöttem rá, hogy egy kis víz jó súly lett volna az aljára, ami a helyén tartja a lufit és nem akart volna kimászni állandóan a kezem és az ecsetem alól...
Vazelinnel lekezeljük a lufit.
Rákenünk egy adag dekupázs ragasztót, majd rétegezni kezdjük a leveleket. Minden egyes levél kapjon ragasztót.
Tovább ragasztjuk-itatjuk a leveleket, tetszőleges magasságig. A végén egy-két levelet még ragasszunk az aljára extra vastagságnak.
Hagyjuk száradni pár órát, vagy inkább egy éjszakán át.
Amikor száraz a ragasztó, a lufit kiszúrjuk és lassan, óvatosan engedjük le. Egyrészt a víz miatt ugye, másrészt ha nem engedi el a "tál" a lufit, kézzel kicsit rá tudunk segíteni.

Nincsenek megjegyzések: