2012. november 3., szombat

Egy szokatlan ablakdísz

Sok helyen találkoztam már a fonal-lámpával, de hogy ugyanezzel a módszerrel szív alakú koszorút is készítsen valaki, ez nekem új. Bár ez a darab Valentin napra készült, a Karácsony ugyan ilyen jó alkalom lehet a megalkotására.
Íme:
Amire szükség van:
2 db lufi, olyan, amiből a lufi állatok készülnek
pumpa, vagy egy hatalmas tüdő, ami felfújja a lufikat
vazelin, vagy valami zsíros krém
fehér buklé fonal
ragasztó vagy keményítő
olló

Először is, felfújjuk a lufikat. Mindegy mekkorára fújjuk, a végén ollóval fogjuk kiszabni a szívet az alakzatból. A lényeg, hogy a két lufi kb. egyforma nagy legyen.
Beáztatjuk a ragasztóba a fonalat, hagyjuk kicsit állni, majd a vazelinnel lekent lufira tekergetjük a fonalat. Igen csöpögős meló, lehetőleg újságpapír felett történjen mindez...
Szerintem így télidőben (!) egy napot bőven hagyhatjuk száradni, majd a lufikat kiszúrva megkapjuk a szívecskénk két szárát.
Először az aljával kezdünk. Kissé kiegyenesítjük a két szárat, majd összeillesztjük a végeket, de egyelőre nem ragasztunk.
A szív tetején az egyik szár felét levágjuk, hogy oda tudjuk illeszteni a másik felet. Most kell a két szárat precízen méretre szabni, hogy ne legyen felemás vagy aránytalan a szívecskénk.
Ha kifektetve minden stimmel, akkor újabb adag ragasztóval és fonallal összefogjuk a találkozási pontokat.
Száradás után már nem tudunk igazgatni, de ha precízen dolgoztunk, az eredmény egy elképesztően finom, kellemes hatású darab.
Már csak egy alkalomhoz illő szalaggal fellógatjuk az ablakba, hogy mindenki láthassa, milyen ügyesek vagyunk!!!

Nincsenek megjegyzések: