2012. november 6., kedd

Infinity dress-újabb ruha ötlet karácsonyra

A következő ruha akár nyáron is bevethető, de télen is megállja a helyét, ha egy passzos pólót veszünk fel alá, vagy éppen szoknyaként alkalmazzuk. Az a szép benne, hogy rengetegféleképpen fel lehet venni, ez egy ruhánál ugye nem hátrány...
Az anyagát tekintve nagyon oda kell figyelni a kiválasztásnál. Olyan anyag kell, ami minden irányban rugalmas. Sztreccspamut. Vagy gumírozott kötött anyag. Vagy valami hasonló... Ezek általában legalább 150cm széles anyagok, de ha ennél is szélesebb, nem baj.
A szabásminta is egyszerű, de az elkészítés még inkább.
A szoknya részt ugyan úgy szerkesztjük, mint itt. A hosszát ki-ki mérje be maga... A pántok szélessége 30cm.
Persze lehet a szoknyát sokkal bővebbre szabni, teljes körből, a pántokat még hosszabbra hagyni, az eredmény még klasszabb lesz.
Esetleg két színből, duplán szabni, az eredmény még alkalmibb, mellesleg kifordítható:
Kiszabjuk a szoknyát, a hátsó középvarrást készítjük el először.
A hátsó varrással éppen szemközt bejelöljük az eleje középpontot, ide illesztjük az egyik, majd a másik kiszabott pántot, felvarrjuk és ezzel a lendülettel már el is készült az alkalmi ruha.
Bár erősen zárójelben, de megjegyzem, hogy a szoknya alja valószínűleg egyáltalán nem lesz egyenes, mivel az anyagunk mindenfelé nyúlik és mi sem seprűnyelek vagyunk, itt-ott gömbölyödünk, szóval ezt még egy precíz varró kiigazítja. Bár ennél a ruhánál nincs mihez viszonyítani, hol itt kap fel, hol ott... Szóval... Uff.

Nincsenek megjegyzések: