2013. április 23., kedd

"Szatyor" fotel

Annyi a különbség, hogy ennek van füle. De ez nagy különbség, mert így már nem csak egy fotel vagy ülőke, hanem játék is.
Bár ahol macska van, ott sajnos belép a képbe a harmadik funkció: a macskaágy. Nálunk a macskák azonnal kisajátították a régi pufi- fotelt, esélyünk sem volt ellenük...
Bár a forrás szeretné eladni nekünk a szabásmintát, szerintem egy kis agyalással gyorsan ki lehet találni, hogyan lehetne kiszabni.
forrás
A fotelhez kétféle anyag kell, hogy a huzat mosható legyen. Mindkét részt ugyan úgy kell szabni, a különbség, hogy a huzathoz kell egy pánt, ami a kör átmérőjével megegyező hosszúságú.
Kiszabjuk a 4 oldalfalat, majd a két kört, mindkét anyagból sorban:
A falakat kettesével összetűzzük:
Majd összevarrjuk. Aztán a két panelt is összetűzzük és összevarrjuk.
A kör alakú lapokat feltűzzük, az egyik oldalon lyukat hagyunk a kitöméshez:
A tömőanyag mennyiségét-minőségét magunk határozzuk meg, én a régi babzsákfotelünket perlittel töltöttem meg, azt tudom, hogy az nem volt jó. Állandóan gurult itt-ott egy pár golyó...
(De ha belegondolok, a tengernyi plüssállaton is eshet jó ülés, lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni...? Persze akkor nem illik fixen összevarrni a belső réteget sem...)
Összetűzzük a nyílást:
Erőnek erejével betuszkoljuk a gép alá és összevarrjuk:
Elkészítjük a huzatot. Ugyan így, azzal a különbséggel, hogy az oldalsó falak egyikébe cipzárt varrunk, illetve az egyik körhöz pántot tűzünk és úgy varrjuk össze az oldalfalakkal.
Becsomagoljuk a párna-fotelt:
... éés használatra kész is!

Nincsenek megjegyzések: