2012. október 24., szerda

Szoknya újrahasznosítás

Találtam egy újabb "Anthropologie inspired" (alias fidres-fodros) cuccot: egy szoknyát. Igaz, ez a szoknya kissé nyárias, de csizmához is passzolna egy hasonló darab:
Nem vagyok nagy rajongója a szoknyáknak, de egy ilyen egyszerű, kicsit A vonalú szoknyám még nekem is van. Vajon mi lesz a sorsa? :)
Szükség lesz ugyan olyan színű anyagra, hogy ne legyen a szoknyánk végül toldott-foldott hatású.
Kell még színben passzoló, de árnyalatban elütő két másik anyag is.
Először szabjunk ki kb. 8 cm széles csíkokat az anyagokból. Ez lehet keskenyebb vagy szélesebb, Alacsonyabbaknak nem kell ekkora fodor, magasabbaknak viszont még szélesebb is lehet, tehát csak érzéssel.
Az első sor fodrot elkészítjük a világosabb anyagból. ITT jól látható, hogyan készül egy "állítható" fodor, ajánlom mindenki figyelmébe!
A szoknya aljára felvarrjuk az első sort:
Majd a legvilágosabb anyaggal folytatjuk a sort: ez inkább csak kivillanó fodor lesz. Felvarrjuk, de nem teljes szélességben:
A következő réteg a szoknya színéből készül, teljes szélességben, de aszimmetrikusan tűzzük fel:
Most jön ismét az első fodor anyaga, a legvilágosabbhoz hasonlóan csak egy darabon varrjuk fel, nem kell teljesen körbe:
Az utolsó fodor következik. Ezt nem úgy tűzzük fel, mint az eddigieket, mert ez fogja eltakarni a többi fodor felső szélét. Szépen, színt-színnel szemben tűzgéljük fel gombostűvel, majd felvarrjuk és letűzzük:
Vasalást nem igényel, nagyjából fél óra alatt  megvan. Az eredmény pedig (szerintem) nagyon ott van!

Nincsenek megjegyzések: