2013. január 20., vasárnap

Majdnem mindenre jó: a Wick VapoRub

Érdekes cikkre bukkantam, manapság hasznos lehet, így közzéteszem. A családom már lelkes használója, nátha esetén nagyon bevált.
12 meglepő dolog, amire felhasználhatjuk a Vick VapoRub-ot:

1. Tehermentesíti a  mellkast
Ez a szokásos felhasználása. Eldugult orr, görcsös köhögés esetén a mellkasra-hátra kenve varázslatos a hatása.

2. A lábakra:
Görcsös, száraz köhögés, vagy kezdődő náthás tünetek esetén vastagon kenjük be az egész talpat-lábfejet és húzzunk rá meleg zoknit. Reggelre kicserélődve ébredünk. (Nagymamámnál bevált!)

3. Izomlázra:
Ha a fájó izmokat bekenjük, a hatás azonnali. A vérkeringést felgyorsítja, felmelegszik az izomlázas testtájék, a fájdalom megszűnik. (Egyben távol tartja a pasikat is, szóval nem így kell hódító körútra indulni...)

4. Körömgombára:
Ha a lábkörmökön gombát észlelünk, kenjük be. (A Vick fungicid hatóanyagokat is tartalmaz.) A köröm pár napon belül sötét színű lesz, ez jelzi, hogy a kence legyilkolta a gombát. A sötét rész lenövéséig naponta kenjük a lábujjat, de már két hét alatt baktérium és gomba mentes lesz a körömágy.

5. A macskák karmolászását is képes megállítani (wowww...):
A macskák minden alkalmas helyen képesek nyújtózkodni. Közben a hatalmas körmeiket bármibe belevájják, bútor vagy fa, ablakkeret vagy ajtó, mindegy nekik. A cicák utálják a Vick szagát, egy keveset kenjünk a kritikus helyekre, el fogják kerülni azokat. (Kipróbálás alatt.)
Ugyan így, ha mi vagyunk a "körmölőfa", kenjünk magunkra egy keveset, minket is kerülnek majd. (Ez jól jöhet anti-macska-fanoknak, ha olyan helyre készülnek vendégségbe, ahol túl kedves a cica...)

6. Ha a kutyus vagy cicus szeret jelölgetni...
A kritikus helyekre egy kis Vick, rögtön nem fogja a saját területeként megjelölni. (Ez kóbor macskák ellen is beválhat, a bejárati ajtónk környéke rettenetes állapotban szokott lenni ez okból kifolyólag... de jövök a Vick-el, rettegjetek macskák!)

7. Segít fejfájás esetén
Kevés Vick a halántékokra és a homlokra, a vick segít ellazulni, a mentolos illat segít feloldani a nyomást a fejben, a fejfájás elillan.

8. Párásítás alváskor
Ha van a párásítón aromaterápia rekesz, a vick egész éjszaka jelen lehet a levegőben, ami segít a könnyű légzésben. (Jelzem, működik ez úgy is, ha a radiátor tetejére teszünk egy tálkában forró vizet, a tetejére egy kis adagot a kencéből, ami azonnal elolvad a forró víz tetején.)

9. Papír-vágás vagy szálka esetén
Gondolom, mindenkivel előfordult már, hogy elvágta a kezét egy sima papírral. Úgy, de úgy tud fájni... Kenjünk egy icipicit a sebre, elillan minden fájdalom. (Már alig várom, hogy kipróbálhassam...)

10. Kullancsok ellen (Whoaaaaa...)
Ha belénkállt a kullancs... Rettenetes látvány, engem tuti sokkolna, nem tudnám, mihez is nyúljak hirtelen. Na de itt a megoldás! Kenjünk a kullancs köré egy kevés Vick-et, a kullancs megriad a szagtól és magától kimászik. (Ismét whoaaaa...)

11. Bűzmentes versenyló
(Gondolom, ez a népesség 99%-nak életbevágó lesz...)
Ha a versenylovak orrába egy icipici Vick-et kenünk, nem fogja érezni a szagokat, így a lány-lovak "csábító" "illatát" sem, tehát maradéktalanul összpontosíthat a versenyre. (Ugye hogy hasznos ezt tudni?)

12. Szúnyogok és viszketés ellen
Kellemes nyári estéken előfordulnak szúnyogok. Apró pöttyöket kenjünk magunkra vagy a ruhánkra mindenfelé, a szúnyogok nem szeretik a szagát, elkerülnek majd minket. Ha mégis megcsípett egy szúnyog, kenjünk a csípésre Vick-et, enyhíti a viszketést.

A cikk megemlíti még, hogy egyes gyerekek rosszul reagálnak a kencére, vagy ha a felnőttek az arcra kenik, esetleg kipirosodik a kezelt terület. Használat előtt érdemes ezt tesztelni.
De mint fentebb kiderült, Minden Egyes Esetben, bárhova megyünk, tud segíteni a büdi kis kék doboz, legyen hát nálunk mindig és mindenhol. Leginkább lóversenyen.

Nincsenek megjegyzések: