2013. január 13., vasárnap

A varázslatos kókuszolaj

Előre szólok, nem próbáltam a következő recepteket. Sütni már volt szerencsém kókuszolajban, nagyon tetszett is, hogy egy sült krumpli után nem úszik olajszagban a rezidencia, de sajnos cserébe a krumpli tocsogott a zsiradékban, ráadásul Kati barátnőm közölte, hogy baromi egészségtelen. Tehát: a kókuszolaj a konyhámból ugrott.
A Onegoodthing by Jillee blogon találtam egyéb felhasználási módokat, a kommentek ódákat zengnek a "truttyokról", így felkeltette a kíváncsiságomat. Már csak egy kérdésem van: így egészséges?
Homemade fogkrém:
3 ek kókuszolaj
3 ek szódabikarbóna
25 csepp borsmenta illóolaj
1 adag stevia/xilit
2 ek növényi glicerin (elhagyható)

Egy tálban összekeverjük a kókuszolajat és a szódabikarbónát egy villa segítségével, majd hozzácsepegtetjük az illóolajat és az édesítőt is hozzáadjuk. A villával addig keverjük-pofozzuk, amíg el nem érjük a fogkrém állagot.

A fent említett oldalon rengeteg felhasználási mód van (némelyiktől a hajam az égnek áll), én még egyet kiírok, a többit csak ajánlom figyelmetekbe.
Alapozó kókuszolajból:
Egy kevéske kőpúder összetörve, egy kevés kókuszolaj folyósra melegítve (25 fok felett olvadt), összekeverve. Állítólag hűűűdejó...

Nincsenek megjegyzések: