2014. július 24., csütörtök

Titkos rekesz a vállfában

Még javában tombol a nyár, utazgatunk (már aki), nem árt, ha van egy titkos rekesz a bőröndben, ahova le tudjuk rejteni a számunkra fontos iratokat, pénzt. És az sem árt, ha mindezt nem a bőröndön belül, hanem kívül tudjuk megtenni.
Zseniális ez a megoldás, plusz súlyt igazán nem jelent a bőröndben, viszont bárhol használható. Vállfa minden szálláson van.
A "titok" itt alig látszik: csak egy kis kallantyú a vállfa alján... De az kérem ott egy zseb!
Lássuk gyorsan, mi is kell hozzá. Az anyagszükséglet minimális, agy vállfányi, kis ráhagyással az alján. Kell még egy cipzár, gombostű, olló.
Akár egy vállfát is lekoppinthatunk, de ha szeretnénk biztosra menni, nyomtassuk ki a szabásmintát INNEN és INNEN. Felhelyezzük a szín-színnel szemben összehajtott anyagra és kiszabjuk:
Belevarrjuk az alsó szélbe a cipzárt. Itt hívnám fel a figyelmet, legyen ez rejtett cipzár, a sima itt nem jó, az látszik. Keskenyen varrjuk bele a cipzárt, majd a kimaradó széleket is összevarrjuk:
A vállfa akasztójánál lévő nyílást ferdepánttal szegjük körbe. Ezután sz.-sz.-sz. összehajtva végigvarrjuk az oldalakat:
Tisztázás után kifordítjuk, levasaljuk, majd jöhet a próba:

1 megjegyzés:

Vikóc írta...

szenzációs:)))))))