2014. július 15., kedd

Baglyos-hypós

Szeretem a hypo-zós technikát. Gyors, gyakorlatilag elronthatatlan és látványos.
Korábban már volt róla szó. Szöveges póló, horgolt csipkével stencilezett póló, és most itt a következő, a baglyos póló a practicallyfunctional.com-ról:
10 perc alatt elkészül, persze nem árt egy mosás, mielőtt használatba vennénk, már csak az "illat" miatt sem...
Szükség lesz egy egyszínű pólóra:
Kelleni fog még egy stencil. Vagy megvesszük készen, vagy kinyomtatjuk egy matricára az ábrát, pl. EZT, majd szikével kivágjuk. Felragasztjuk a stencilt a pólóra. Érdemes centivel pontosan bemérni a helyét, ne legyen elcsúszva, ne legyen ferde!
Egy papírt még tegyünk a póló két rétege közé, aztán mehet a spray-zés. Finom szórásra állítsuk a fejet, töltsünk a flakonba egy rész hypot és 3 rész vizet, majd kezdjük el a fújást. Lassan, kis szünetekkel fújjunk, hadd legyen ideje a hyponak hatni!
Amikor elérte a megfelelő színt a hypozott felület, én akkor szoktam beledobni a ruhát egy nagy adag mosószeres vízbe. Alaposan kiáztatom, kigyúrom belőle a hypot, majd öblítem és szárítom.

3 megjegyzés:

Szera írta...

Szia! :) Tegnap találtam rá a blogodra és azonnal szerelembe estem. Nem tudok vele betelni. :)
Nagyon örülök, hogy idetaláltam! Szera

anifensz írta...

Szia, Nagyon szuper a blogod :) :-D sok -sok klassz ötlet. Boldog vagyok, hogy rátalaltam.. Köszi<3:-)

nijntje írta...

Hello! Nagyon köszönöm! Bár mostanában sajnos kevés időm van írni, de örülök, ha valakinek segítenek a régebbi bejegyzések. Egyszer talán ismét belendül ez a blog, még reménykedem...
Üdv: Adrienn