2014. március 12., szerda

Anya nadrágjából gyerekfarmer

Khmm... hogy is fogalmazzak, hogy ne fájjon nagyon... Hhmmmm.
Minden anyának van egy-két, a szekrény mélyére eldugott, de gondosan őrizgetett farmer nadrágja megboldogult lánykorából, amibe "egyszer még úgyis beleférek", de ez valamiért nem igazán akar összejönni.
Aztán ott vannak a gyerekek, nőnek mint a gomba, az ember kapkodja a fejét, hogy honnan akasszon le egy farmert hirtelen, mert már megint kivillan a bokazokni.
Az előbbi két problémát lehet orvosolni a következő, zseniális újrahasznosítással. Az ötlet és a tutorial megtalálható egy csomó fantasztikus dolog mellett az ideenlounge.schoeneszuhause.de-n.
Felnőtt farmerből gyerekgatyó:
Persze nem mondom, hogy 10 éves kor felett ez működik, de alatta talán jó eséllyel.
Kell tehát egy felnőtt és egy gyerekgatyó, összefektetjük őket:
Jöhet az olló. Alul felül levágjuk:
Az oldalsó varrásokra ne felejtsünk el varrásszélt hagyni:
Felvarrjuk a foltot, már ha kell, persze. A zsebeknél megtűzzük a rétegeket, hogy varrás közben ne csússzanak el:
Az oldalakat eltisztázzuk, majd jöhet az összevarrás:
A derékrészhez passzét, vagy rugalmas anyagot használjunk. Fontos, hogy a felső széle keskenyebb legyen, mint a nadrág derékrésze, így kell kiszabni, kicsit "homokórásra". Összevarrjuk az oldalakat, majd félbehajtjuk:
Félbehajtva feltűzzük a nadrág derekára. A nadrág színe felől dolgozzunk, az oldalvarrásokat passzítsuk egymáshoz, majd felvarrjuk, eltisztázzuk a széleket:
Ugyan így a nadrág aljára is varrhatunk passzét.
Két dolog miatt szimpatikus nagyon ez a megoldás, akinek ovis korú gyermeke van, ezt átérzi: A gyerek dereka valamilyen rejtélyes okból mindig kivan, minden nadrágból. Ebből talán nem lóg ki...
A másik: úgy szabadulok meg a frusztráló, régi nadrágomtól, hogy megnyugtató módon nem dobtam ki...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon ötletes. Gratulálok!

Unknown írta...

Zseniális!Három gyermekes anyukaként csak reménykedtem a korábbi nadrágok viselésében,eddig,mostmár lesz új életük :) Köszönöm! A humor ,amivel szinezve van az egész blog ,nagyon tetszik ! Gratulálok,szívemből :)

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.