2013. február 1., péntek

Táska pántok

Egy táskánál ez az, ami végképp nem mindegy. Nagyon szem előtt van, tehát szépnek kell lennie. Ha túl vékony, az nagyon nagy baj. Ezt a saját bénaságomon tanultam meg. Ha készen veszünk pántot, az nagyon jó, csak nem mindig passzol színben.
Most egy olyan technika következik az Emmaline bags... blogról, ami nagyon egyszerű, a végeredmény pedig győőőőnyörű. (Másért is érdemes ezt a blogot észben tartani, rengeteg jó ötlet és még több tutorial található ott.)
Szóval a pántok.
Egy 50 cm hosszú pánt rövid egy normál táskához, de ha pakolós, cipekedős, akkor a rövidebb pánt jobb a vállnak. Tehát ez alapján kell a pántot kiszabni, legalább 50 cm, de inkább hosszabb.
Egy 16 cm széles szalagból 4 cm széles pánt lesz, ha szélesebbet szeretnénk, szélesebbet kell szabni. (5 cm-hez 20 cm széles, így tovább.)

A kiterített szalagot félbehajtjuk és levasaljuk.
Most kinyitjuk és a hajtáshoz vasaljuk az anyag széleit. (Eddig pont úgy, mint a ferdepántnál.)
És most újra félbehajtjuk, a hajtott szélek egymás mellé kerülnek, és ismét levasaljuk. Így az anyag 4 rétegű, nem kell közbélést tenni bele, mert elég merev lesz. Szép lesz, mert precízen dolgoztunk...:)
Már csak le kell tűznünk a pántot, ehhez megtűzhetjük néhány helyen, hogy ne tolja el a gép az anyagot, de ha elég merev a pánt anyaga, még ez is felesleges.

Nincsenek megjegyzések: