2015. február 3., kedd

Póló. A végső. A legjobb.

Megvilágosodtam. Komolyan. Ritkán vagyok ekkora homlokra csapós hangulatban, de most, hogy rátaláltam erre, kedvem lenne szívlapáttal homlokon csapni magam, hogy ez nem jutott eszembe.
Mert ugye az ember lánya varr, varrogat, aztán vannak dolgok, amik nem és nem állnak úgy, ahogy az a nagykönyvben írva vagyon. Egy darabig meredünk rá, hogy most mi legyen, vasaljuk-préseljük még, vagy kuka az egész, mert már amúgy is kezd fényesedni a több rétegnyi anyag...
Nnna. Hát ez a megoldás engem most nagyon lelkessé tett, pláne, hogy égen-földön nem találok a fekete cica jelmezhez egy 5 évesre való fekete pólót, ergo varrnom kell egyet. Sima nyakkal.
Itt van ez a régi poszt az izomtrikóval. Sehogyan sem bírtam magam rászánni, hogy varrjak ilyet, mert ugye a nyaka... hát olyan, amilyen. Az eleje egyenesen lefittyen, a háta "csak" ráncos.
Nnna. És akkor kérdem én, érdemes? Ilyen nyakat varrni érdemes? Elkezdeni, hogy aztán ez legyen a vége?
Ezzel szemben itt van ez. A csíkok nem csalnak, ha van valami kis gebasz, odavonzzák a tekintetet, de hát itt szemmel láthatóan NINCS! Ez tök sima!
És a titok... a legegyszerűbb, a leginkább homlokracsapós titok, amit én valaha...
A papírzsepi.
Egy papírzsepi!
Szépen felvarrjuk, megtűzzük gombostűvel, majd egy papír zsebkendőre terítjük, eligazgatjuk, hogy ne nyúljék szanaszét az a nyak... és gép alá tesszük.
forrás
Egyszerűen zseniális!!!!
A székpárna óta nem voltam ilyen lelkes...

6 megjegyzés:

Vikóc írta...

Fekete pólóért a dechatlonba menj:)

nijntje írta...

Hűű. Nagyon köszi a tippet, eszembe sem jutott, pedig logikus! Kössssz!!!

Névtelen írta...

És a zsepi hogyan szünteti meg a hullámzást?

nijntje írta...

Ha megvizsgálod a varrógép működési mechanizmusát, látni fogod, hogy a talp arra szolgál, hogy leszorítsa az anyagot. Mivel a pólókat kötött-hurkolt anyagból szeretjük varrni, ami nyúlik, viszont nem csúszik, így rendszerint hullámos lesz a varrott felület.
Ha viszont egy papírzsepit teszel a "kazal" alá, akkor az alsó felszín csúszós lesz, az anyagtovábbító képes lesz szépen, egyenletesen továbbítani a több rétegnyi anyagot, a talp szorítása ellenére is. Így csak egy teendőd van: rátűzni a papírzsepit a varrandó felületre és nem hagyod, hogy a talp eltolja egymásról a két felületet. Rendkívüli ötlet! Én már kipróbáltam, működik!

Europa írta...

Szerintem varróboltban lehet venni hasonló anyagot ilyen célra. Bár én nem vagyok varrós, de varratott ruhákban már láttam ilyet. Persze a pzs jobban kéznél van, de lehet, hogy azzal még könnyebb. (nem tudom, a pzs esetleg szakadósabb)

Europa írta...

Szerintem varróboltban lehet venni hasonló anyagot ilyen célra. Bár én nem vagyok varrós, de varratott ruhákban már láttam ilyet. Persze a pzs jobban kéznél van, de lehet, hogy azzal még könnyebb. (nem tudom, a pzs esetleg szakadósabb)