2015. január 11., vasárnap

A (szinte)mindenre jó körömlakk

Ezt most muszáj!
Nem igazán festem a körmöm, vannak fellángolások, de általában- hogy is fogalmazzak- meg tudom állni, hogy ne lakkozzak.
Körömlakk viszont mindig van itthon. Mert rengeteg dologra használható.
Nemrégiben hoztam egy ötletet egy köves gyűrűről, már az is rendben volt, de most jöjjenek a "testvérkéi"!
Lássuk, mi mindenre jó egy körömlakk!
Vannak olyan bizsuk, amik első látásra szerelem! Aztán pár nap után elkezd oxidálódni, tisztán látszik, hogy nem lesz hosszútávú a kapcsolat.
Ezen tud segíteni egy vékonyka réteg körömlakk. Vadiúj állapotban lakkozzuk le:
A következő egy ezeréves trükk, amit szerintem mindenki ismer. (Ez egyben egy ok is lehet arra, hogy tavasszal és ősszel a táskánkban lapuljon egy üveggel a színtelen lakkból):
A harmadik "trükk" a köves gyűrű, vagy más, idétlen színű ékszer színének normalizálása. Itt pl. egy mandzsettagomb:
Aztán ott vannak a hajcsatok. Valljuk be, a legjobb néha egy hullámcsat lenne, de olyan snassz szegényke, hogy szóba sem jöhet. (Főleg gyerekeknél...) Színes, vagy glitteres lakkal könnyű ezen segíteni:
Varrásnál is hasznos lehet. Sötét van, az én szemem már káprázik is néha ettől a fénytelenségtől, elég egy-két szösz és képtelen vagyok befűzni a cérnát a tűbe. Szöszteleníteni is lehet a körömlakkal. Egy halvány ecsetvonás a cérnára, egy gyors sodrás, és a szöszök máris lelapulnak:
A kulcscsomón is hasznos lehet egy pár szín. Sokkal könnyebb megkülönböztetni a sötétet a világostól, mint az arany színt az ezüstöstől. (Na persze ÉN nem festeném be az egész kulcsot, elég a fejét lekenni, de ízlések és pofonok...)
Ha hirtelen kell egy boríték, tuti, hogy nincs. Ha van, akkor biztosan fáradt a ragasztócsík rajta. Semmi gond, az átlátszó körömlakk itt is megoldás.
A tárolásuk is sokkal egyszerűbb, ha az üvegcsék tetejét megjelöljük egy pöttyel. (Na persze ez nem rám, és a három üveg körömlakkomra vonatkozik...:)) Ehhez akár használhatunk egy fültisztító pálcikát.
Feldobhatjuk tavaszra a régi cipőnket egy "új", színes talppal. Ragasszuk körbe a cipő szélét, ahol a talp találkozik a bőrrel, egy nagyobb ecsettel vigyünk fel egy sűrű, jól fedő színes lakkot, várjuk meg a teljes száradást, majd még egy soron menjünk át a talpon. Száradás után leszedhetjük a ragasztócsíkot.
A színben TELJESEN passzoló lakkok segíthetnek a cipő orrán lévő sérülések elfedésében:
Bővebb felvilágosítás érdekében felkereshetitek az eredeti posztot a Cosmopolitan oldalán. (Ezt sem gondoltam volna, hogy a Cosmo ilyen gyakorlatias tud lenni...)
+1: Ez már saját fejlesztés.
Van egy ládikám, ami a fal mellett van. Ahányszor felnyitom, feketére festi a falat. Öröm és boldogság... Egy vékony réteg átlátszó lakk persze megoldotta ezt a problémát is, a ládikán egyáltalán nem látszik, a fal (és én) boldog.
Ha a falnak támasztva teszünk a polcra képet, ugyan így kezeljük le a kép falhoz érő szélét, a későbbi fal-problémák, és fejvakarás elkerülése végett...
A kép forrása: indulgy.com

Nincsenek megjegyzések: