2015. november 30., hétfő

Karácsonyi giccsparádé

Csak nekem van olyan érzésem, hogy a Karácsony giccs terén mindent elbír? Komolyan, ilyenkor egy "egész évre való" csipkét és fodrot képes lennék rázsúfolni a fára, ha a józan eszem nem szabna gátat a rohamomnak.
Ennek jegyében készültek a következő csodák, amihez az inspirációt már egy előző posztban elsütöttem:
Mindig nagyon érdekelt, mások honnan szednek ilyen régi fotókat? Hogy applikálják fel egy textilre?
Én nagyon könnyű végét fogtam meg a dolognak és az eredmény rendkívüli lett!
A pinteresten kerestem kinyomtatható vintage portrékat, és hát találtam is szép számmal. Nyomtattam egy adagot vékony selyempapírra, majd egy adag vintage rajzot sima A4 nyomtatópapírra.
Ezzel persze így még nem lehet dolgozni, így ragasztós vásznat vasaltam a hátoldalára, ami kikeményíti és egyben varrógép-kompatibilissé is teszi a papírt.
A színéről nézve halványan, szépen kirajzolódik a vászon textúrája, nagyon szép.
A nyomtatópapíron persze nem látszik át, a selyempapír tehát az igazi telitalálat!
Ezután cikcakk ollóval formákra vágtam a képeket, majd a csipkét felvarrtam cikcakköltésekkel.
Elkészült az alap.
Ezután már ízlés dolga, ki hogyan díszíti. Én készítettem egy halom masnit villával, ahogy azt kell. Gombok tonnaszám hevernek, a gyerekek lelkesen válogatták, nekem csak ragasztanom kellett.
Persze ezek mellett a díszek mellett már csak szalma- vagy kender díszeket tudnék elképzelni a karácsonyfán, egy halom piros masni és igazi gyertya között. És a csillagszóró illata... ezekhez a kis díszekhez hozzátartozik, mint a nagyanyámtól örökölt üvegmadarak.


Nincsenek megjegyzések: