2015. március 31., kedd

Koszorú, koszorú...

Jön a tavaszi szünet, a Húsvét, én pedig keresgélek, hogy a lányokkal mit kellene készíteni a szünetben, ami inkább tavaszi, de kicsit húsvéti is. Az ajtódíszekkel jóban vagyok, szeretem, ahogy a kopasz ajtó a kevés fény ellenére is hangulatossá válik. Így akadt meg a szemem ezen a nem mindennapi darabon, ami ötletes, olcsó, alapnak is kiváló, de magában is megállja a helyét:
Az elkészítését is szinte azonnal megtaláltam a nagyon beszédes nevű Little Things Bring Smiles oldalán. Lássuk tehát, mi is kell a koszorúhoz:
Feles borsó, koszorú alap, gyerekkezekbe: egy nagyobb ecset és folyékony ragasztó, ami lehetőleg gyorsan szárad.

Felnőttek használhatnak ragasztópisztolyt (legyen készenlétben egy tartalék rúd is!), egy kisebb, alacsony falú tepsi és alufólia a kibéleléséhez.

Miután kibéleltük a tepsit, beleszórjuk a borsót.
A ragasztót kinyomjuk egy papírtálcára, hogy a vastag ecsettel könnyű legyen felszedni. Ezután a gyerkőcök elkezdhetik a ragasztást.
Kis részenként haladva felkenjük a ragasztót, először a koszorú belső ívére.
A ragasztós felületre felszórjuk a borsót, kissé megnyomkodva maradásra bírjuk, majd picit várunk, amíg megszikkad a ragasztó.
A felnőtteknél ez így néz ki (ragasztópisztollyal, gyors száradással):
Amikor a gyerekkezek végeztek, az eredmény kb. ilyen lesz:
Nyilván nem tökéletes, a ragasztót nem lehet annyira tocsogósan kenni, hogy minden egyes négyzetcentiméteren tökéletesen megfogja a borsót, így kicsit foghíjas a koszorú... de a díszítéssel majd lehet takarni a foghíjakat (erről majd később).
Most lássuk a "felnőtt" koszorút:

A belső ív után haladunk kifelé. Kis részenként ragasztózzunk, gondosan rányomkodva a borsót a meleg ragacsra.

Kb. 15-20 perc alatt el is készül a kis zöld koszorú:

Ezt a koszorút egy szalaggal már önállóan is fel lehet akasztani az ajtóra, de akár egy pár színes virággal is fel lehet dobni.
Készülhetnek virágok papírból:
Persze elrugaszkodhat a fantáziánk a szokásos koszorúktól még a borsónál is jobban, mint ezen az oldalon láttam:
Készüljünk a Húsvétra, barkácsoljunk a gyerekekkel!

Nincsenek megjegyzések: