2013. március 13., szerda

Zokninyuszi

A húsvéti dekoráció elmaradhatatlan része egy-két nyuszkó. Ha a már meglévő tonnányi plüssből dolgozik az ember lánya, abban semmi új nincs. Kell egy pár új darab, színesek, cukik. Itt jön a képbe ismét a zokni. (Univerzális darab...) Elsie Marley blogján szenzációs ötletre leltem.
Ahol van gyerek, minden családban van egy pár babazokni. Valahogy nem dobjuk ki, mert olyan szentimentálisak vagyunk... Különben is, szinte új, egy babazoknit nem lehet elhasználni. Majd jó lesz a kistesónak... Aztán a kistesó is kinövi, a babazokni mégis marad.
Na most elő lehet szedni azokat a féltve őrzött zoknikat, édes kis nyuszkókká válhatnak!
Szükség van tehát néhány zoknira, ollóra, tűre-cérnára és vattára.
Első lépésként tömjük meg a zoknit, persze nem kell keményre, formázható, de masszív legyen:
Ahol a talp rész véget ér és a sarok-szár rész kezdődik, kössük el egy cérnával. A farok kialakításához öltsünk az anyagba, majd úgy 2-2.5cm-es kört öltögessünk körül, majd húzzuk össze a cérnát úgy, hogy a keletkező bogyóba kerüljön egy kis töltőanyag is:
Most jön a feje. Tegyünk egy kis vattát a sarok részbe, öltsük körül a zokni szárát a sarok felett, majd húzzuk össze. Tekerjük körbe párszor a cérnát, majd a végét varrjuk el.
A fülek kialakításához egyszerűen lapítsuk le a fej feletti zokniszárat és egy ék alakot vágjunk ki belőle:
Formázzuk a füleket, vágjuk ívesre, hegyesre. A vágott széleket összefogva összevarrjuk a fülek "tövét" így:
Hogy a nyuszinak igazán nyuszi formája legyen, egy pár öltésre még szükség van. A fejet kicsit hátra fogva a nyak mögött összevarrjuk a hátat és a fejet.
Kész is, gyors, cuki és akár a baba kezébe is adható...

Nincsenek megjegyzések: