2013. március 31., vasárnap

Díszpárnákról álmodom...

Jelenleg ebben vagyok érdekelt. Nagyban is, kicsiben is. Eredetileg nem akartam túlbonyolítani, de... mégis túl fogom.
Gyanútlanul nézelődtem, mikor olyan dolgok jöttek velem szembe... hmmm...:)
Mondanom sem kell, nem a különleges anyagokban gondolkodom, inkább abban, hogy egyszerűből hogyan lehet különlegeset varázsolni.
Itt van pl. egy egyszerű, polárral bevont párna a Trendzona.com-ról. Olcsó, mégis nem mindennapi:
Mondjuk ez a lapossága miatt erősen erőltetetten van oda betámasztva, ez inkább ülőpárna. Szerintem.
Aztán itt vannak a designsprout-ról a bogyók. (Az most úgyis aktuális, így Húsvét derekán...)
Zseniális!
Egyszínű párnahuzat, pihepuha bogyók...
Nagyon tetszenek az applikált cuccok, főleg, ha nincs túllihegve, egyszerűen csak vonalakkal kombinálva:
forrás
Az is imádni való, amikor a párnahuzat dísze pont az a szükséges nyílás, amin keresztül beletuszkoljuk a párnát:

forrás
Zsinóros párnák a dzinetripről. Főleg az "indiános" minta tetszik, bár a mi otthonunkban ez nagyon nem találná a helyét...
Zsinórok, kombinálva az anyag mintájával a couturedeco-ról:
Végül a nagy kedvencem, a pixel párnák. Odavagyok ezért a mintáért akár falon, akár textilen...
forrás

2013. március 30., szombat

Utolsó pillanatos nyuszisüti

A fotókat azért teszem ide, hogy legyen a forma kialakításához vizuális segítség. (A képek forrása és az eredeti recept is megtalálható ITT.) Én most másik, sokkal egyszerűbb és gyorsabb receptet teszek a képek mellé.
A torta tésztája és krémje annyira egyszerű, hogy tényleg az utolsó pillanatban összedobható.

Hozzávalók a piskótához:
4 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 ek. víz, csipetnyi só.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A szokásos módon piskótát készítünk (a cukrot kikeverjük a sárgákkal, bele a só és a víz, a lisztet a sütőporral, majd a két keveréket elegyítjük, majd a kőkemény tojáshabot beleforgatjuk), majd sütőpapírral bélelt tortaformában világosra sütjük a piskótát. Amíg a krém elkészül, hagyjuk hűlni.

Krém:
50 dkg mascarpone, 3 ek. porcukor, 1 rúd vanília kikapart belseje (vagy vanília kivonat ízlés szerint), egy tábla fehér csoki felolvasztva.

Minden hozzávalót összekeverünk, nem kell túl habosra.
A kihűlt piskótát vízszintesen félbe vágjuk, betöltjük a krémmel, majd függőlegesen is ketté vágjuk és egymáshoz ragasztjuk egy adag krémmel valahogy így (itt a tortát nem töltötte meg a készítő a kettévágás előtt):
Egy darabka kartonpapírt bevonunk sütőpapírral, ez jó alap lesz a nyuszkónak. Ezt addig meg is lehet csinálni, amíg a piskóta sül. Egy adag krémet rákenve "felragasztjuk" a tortát az alapra:
Kivágjuk a nyúl formát:
Bevonjuk a maradék krémmel:
Ha túl lágy a krém, hűteni kell, de ha nem 30 fokos a konyha, nyugodtan lehet azonnal szórni a kókuszreszeléket:
Amíg idáig eljut a süti, a gyerekek is elkészülhetnek a nyuszifülekkel:
Piros ételfesték felhígítva egy kis vízzel, ezzel meg is lehet festeni a füleket. Az orrocska is lehet festett vagy egy szem drazsé, kinek hogy tetszik.
Fél óra hűtőben pihenés után már lehet is a nyuszkót felnégyelni:)

2013. március 29., péntek

Főzzünk tökéletes tojásokat!

Ez a bejegyzés nem CSAK a Húsvétnak szól, bármikor előkapható.
Egy japán szusi étterem tojásfőzési praktikája következik.
A tojásokat a művelet előtt szobahőmérsékleten kell tartani.
Szóval megszúrjuk, majd sós, forró vízbe tesszük. Miután újra felforrt, elzárjuk a fazék alatt a lángot és várunk 8-10 percet. (Lágy állaghoz csak 6 perc kell.)
Hideg vízzel teljesen lehűtjük a tojásokat, majd feltörjük és könnyedén megpucoljuk.
Ennyi. Egy próbát megér:)

2013. március 28., csütörtök

Hát, itt van...

Hozzánk legalábbis ma befut a nyuszkó, mivel családilag így határoztunk az én aranykezű Uram munkája miatt...
Már csak néhány inspiráció a húsvéti asztalhoz és teljes a lista.
Kint 30 centis a hó, nem fogom most tarka virágba borítani az asztalt sem, ez a Húsvét már ilyen. Fehér. Kész.
Nem vagyok híve a roskadásig dekorált asztalnak, ne várjon tőlem senki ilyet. A jelszó a jelképesség, férjen el a (minél több) kaja az asztalon:))
Hűvös, visszafogott színek a Me&Alice-ről
Fehér és halvány rózsaszín:
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
Ezekben az asztalokban pont az egyszerűség tetszik. Jelzés értékkel ott van: most a Húsvétot ünnepeljük. Legszívesebben egy élő nyulat tennék az asztal közepére, hadd rágcsáljon köztünk egy kis petrezselymet:) De én inkább védem az állatokat mint kínzom, marad hát a szolid dekoráció.

...és lássunk most egy ellenpéldát, amitől a hideg kiráz:
ez csak egy részlet...
Ez még mindig nem az egész...
Hová kerül a kaja???
Na ez nekem sok(K)...
Mindenkinek boldog ünnepet (és sok csokitojást) kívánok!

2013. március 27., szerda

Tökegyszerű tojásfestés

Találtam előbb ezt:
Nagyon tetszik.
Tudom, meg kell főzni, be kell festeni, aztán mártani. De utána hogy szárítom? Ha mártás után megfordítom, szétfolyik, lecsepeg... Áááh, már majdnem lemondtam róla, mikor megtaláltam EZT:
Egyszerűen befestjük a tojásokat, majd...
Elő a WC papír gurigákkal! Beleállítjuk a tojásokat és simán lefújjuk. Zseniális...
Mellé készülhet még szivaccsal "összetunkolt", színben passzoló tojás, épp csak kontrasztnak.:)

2013. március 25., hétfő

Utolsó pillanatban: Körömlakkal "festett" húsvéti tojás

Csak igazán zárójelben jegyzem meg, bármilyen, vízben nem oldódó festékkel működik a dolog és ha kifújt tojást hurkapálcára húzunk, gyurmával rögzítjük, hogy ne csúszkáljon, akkor a kezünk sem fog úgy kinézni, mintha fél napig a színpalettán trutyiztunk volna...
De ami igaz, az igaz, ez egy zseniális, pillanatok alatt elkészülő tojásfestési technika, talán ezért is alkalmazzák az ovikban olyan előszeretettel. (Persze nem körömlakkal...)
Kell hozzá minél-többféle-annál-jobb körömlakk:
Egy pohár víz, aminek a felszínére tetszés szerint csepegtetjük-csorgatjuk a körömlakkot, majd pálcikával megkeverjük:
Most jön a trutyizás:
Az eredmény egy teljes nap múlva lesz tapizható. Gyönyörű, nem?

2013. március 24., vasárnap

Off: Desigual cipők

Nem vagyok nagy cipő-gyűjtő, amikor vásárolok, az első üzletben az első alkalmas darabot hajlamos vagyok megvenni.
Most viszont szerelembe estem.
Vannak olyan esetek, amikor "meglátni és megszeretni", vagy "azonnal" és "kell" és "nemérdekelmibekerül"... Na ez egy ilyesmi. Bár, ha jobban belegondolok, némelyik darabot nem annyira magamnak, inkább a lányomnak tudnám elképzelni. Ááh, felcipőzném belőlük az egész családot!
Vigyázat, színek következnek, rengeteg, felkavaró lehet a kinti szürkeség után!


... és egy utolsó darab, bizonyítandó, hogy télen (vagyis most) sem kell megalkudni a szürkeséggel:
(Ui: érdemes a ruhák-táskák terén is szétnézni, huuuuhhh....)