Ez ráadásul kifejezetten jó állagúnak tűnik.
Süthető/szárítható gyurma házilag, egyszerűen!
Miért vásárolnád meg, mikor könnyedén és nem utolsó sorban olcsón elkészítheted te magad is ezt a Play-doh minőségű gyurmát, amivel a gyerkőc kedvére alkothat. A végeredményt akár tartós is lehet, mert sütőben, vagy radiátoron ki lehet szárítani, így akár színezni sem kell előre, mert mikor megkeményedett, kedvedre festheted olyanná, amilyenné csak akarod!
Amire szükséged lesz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre apró szemű só
- 2 bögre langyos víz
- 2 tk borkősav/citromsav
- 1 ek olaj
- ételszínezék (ha nincs, fehér gyurma lesz belőle)
Így csináld
- Keverj össze mindent, lehetőleg csomómentesen. Olyan edényt válassz, amelyben kevésbé égnek le a dolgok, tehát dupla feneke van.
- Közepes lángon kell kavargatni. Ez eleinte könnyű, aztán nehezedik a dolog. Amikor már úgy érzed, nem lehet tovább kavargatni (pár perc csak), akkor ki kell kaparni a lábasból és még melegében kézzel átgyúrni.
- Ha színesre szeretnéd, akkor csepegtess hozzá ételszínezőt és alaposan gyúrd bele.
- Teljes lehűlés után műanyag zacsiban, vagy fedett tárolóedényben kell tartani. Így sokáig nem szárad ki és akár hetekig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése