2015. március 12., csütörtök

Szobai papucs

Nyilván senkivel nem szállok vitába, aki az ikeás papucsról azt állítja, hogy ár-érték arányban verhetetlen. Mégis, vannak ilyen megrögzött, mániákus emberek, mint én, akik kicsit többet is hajlandók áldozni (legalábbis időben) egy saját készítésű papucspárra, mivel valóban, ennek a papucsnak minden alapanyagát beszerezni lehet, hogy drágább, mint a fent említett. Persze, ha van egy pár (kiló) maradék anyag, ez a teória máris megdőlni látszik...
Arról nem beszélve, hogy mégis csak más érzés egy s.k. papucsban totyogva várni, míg végre lerúghatjuk a melegben a szobai papucsot!
Első lépésként kelleni fog egy papucs szabásminta, mint pl ez (a méretet a nyomtatási beállításoknál tudjuk kisebbre, vagy nagyobbra venni.):
Elkészítjük a papucs felső részét a maradék anyagokból. (Hogy hogyan, arról már volt szó itt.)
Kell egy alsó réteg vászon is:
A két réteg közé kell valami vastagabb, puha közbélés, pl. flízvatta és filc. De egy darabka maradék polár anyag is megteszi.
Ferdepánttal elszegjük a "szendvics" szélét:
Most lehet kicsit gyakorolni a kukacolást, ez egy alkalmas darab.
A talpakat is kiszabjuk. A vászonból egyből négyet is:
A filcből kettőt:
A dekorgumit körben 1 cm-rel kisebbre vágjuk:
Ragasztó spray-vel rögzítjük egymáshoz a rétegeket: a dekorgumit, a filcet, a flízvattát.
A dekorgumi mentén körben letűzzük:
Most jön az összeállítás:
Ferdepánttal körbeszegjük a papucs szélét:
Most nem papolok a vasalás fontosságáról, jelen esetben teljesen felesleges, sőt.
A mű elkészült.
Érdemes pár különböző méretű darabot készíteni, ha vendégek érkeznek ebben a sáros időben, elkápráztathatjuk őket egy lábakra koncentrált színkavalkáddal. A szabadban még úgyis várat magára...

2 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon szuper, hogy ezt megosztottad, már régóta terveztem, hogy készítek hasonlót! Mindig bajban vagyok a vendég-papucsokkal, és azért nálunk már csak illene ilyennel fogadni a vendégeket! :)

Bambuc írta...

Szuper, gyönyörűek lettek!