Először elkészítjük a sablont. Kinyomtatjuk INNEN, majd kivágjuk.
A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, a sablon alapján kivágjuk a ház részeit:
Kisütjük a házikó részeit, majd várunk, amíg teljesen kihűl mind.
Elkészítjük a royal iceing-ot. Ehhez egy tojás fehérjét összekeverünk két csésze cukorral:
Egy zacsi csúcsán icipici lyukat vágunk, majd beletöltjük a masszát. Ezzel díszítjük a paneleket. Fektetve könnyebb, nem folynak meg a minták:
Amikor a panelek szárazak, eljött az idő, hogy karamellt készítsünk. Ez lesz a ragasztó.
Ehhez másfél csésze cukrot és egy kis citromlevet teszünk egy nagyobb serpenyőbe/lábasba. Elkezdjük hevíteni, majd amikor kezd világosbarna lenni és folyékony, elzárjuk alatta a tüzet és azonnal felhasználjuk.
A kész paneleket az asztalon már korábban előkészítjük, hogy minden gyorsan menjen. Az kész panel oldalát, amit rögzíteni szeretnénk, megmártjuk a karamellben, passzítjuk.
A karamell gyorsan szilárdul, néhány másodperc alatt már meg is kötött a "ragasztó". (Szemben a tavalyi ragaccsal. Lusta voltam karamellt készíteni, iceing-gal ragasztottam össze a házat. Konkrétan fel kellett állványoznom, hogy ne csússzon szét az egész, ráadásul másnap reggelre szilárdult meg a csoda...)
Az utolsó lépés a dekorálás befejezése.
Porcukor hónak, még egy kis iceing jégcsapoknak...
A tobozt előbb sütőben sterilizáljuk, nehogy egy halom élőlény kússzon elő belőle a cukor illatára az ünnepi asztalon...
A "hóba" pici lábnyomokat fültisztító segítségével készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése