Ez a bejegyzés nem CSAK a Húsvétnak szól, bármikor előkapható.
Egy japán szusi étterem tojásfőzési praktikája következik.
A tojásokat a művelet előtt szobahőmérsékleten kell tartani.
Szóval megszúrjuk, majd sós, forró vízbe tesszük. Miután újra felforrt, elzárjuk a fazék alatt a lángot és várunk 8-10 percet. (Lágy állaghoz csak 6 perc kell.)
Hideg vízzel teljesen lehűtjük a tojásokat, majd feltörjük és könnyedén megpucoljuk.
Ennyi. Egy próbát megér:)
.mi ezt eddig késheggyel csináltuk, de ez még jobb.......és tényleg működik.
VálaszTörlésNagyon örülök!
VálaszTörlésÉn a tésztát főzöm ezzel a kikapcsolós módszerrel, az is működik, nem fut ki, nem fő szét. Jók ezek a kis praktikák! :)