Nyargalunk Advent felé, rengeteg a dolgunk. De szeretnénk a gyerekekkel is lenni, férjen bele a takarítás is, de fontos a díszítés, a karácsonyi dekoráció...
Amellett, hogy bevonjuk a gyerkőcöket a takarításba, erősen igénybe vehetők, ha a díszítésről, dekorálásról van szó.
Nálunk a gyurmázás nagyon népszerű foglalatosság, nem sok olyan játék van, amit a két évesem és a kilenc évesem ilyen egyetértésben művel. Itt egy újabb, hófehér gyurma recept, ami ráadásul szárítás után festhető is:
Kell hozzá fél csésze kukorica keményítő, egy csésze szódabikarbóna, 3/4 csésze víz.
Először a porokat összekeverjük, majd a vízzel elvegyítjük. Közepes-alacsony lángon "főzzük", amíg sűrű gyurmává nem válik. Fóliába csomagolva kihűtjük.
80 fokra előmelegített sütőben szárítjuk a kész díszeket, félúton megforgatva, egy órán keresztül.
Amikor kiszáradt- kihűlt, festhető.
Illatos és szép is egyben:
Csak néhány rúd fahéj és fenyő vagy tuja ág, termések kellenek ehhez a díszhez.
Ragasztó pisztollyal csillag formára összeragasztjuk a rudakat, majd szintén ragasztó pisztollyal rögzítjük a díszeket.
Ennél egyszerűbbet... olyan nincs is!
Aztán itt ez a trükkös-tükrös:
Két tükörlapocskát ragasztó pisztollyal összeragasztunk, az ezüst madzagot a két lap közé fogva.
A karácsonyfára hátra akasztva megsokszorozza a lámpácskák fényét.
Egy nagyon egyszerű, egyperces ötlet:
Egy mutatósabb ragasztó szalaggal körbetekerjük az olcsó, legegyszerűbb teamécsest.
Az apróbbaknak készülhet egy alkalmi blúz:
Karácsonyi szalagokból most dömping van, egy kis ilyen, egy kis olyan, beráncoljuk, takarásban felvarrjuk, az aljához egy barna téglalap, a tetejére masni... Olyan egyszerű!
De még egyszerűbb farkasfoggal:
Díszek az asztalra is:
Ez amolyan "ki kell próbálni" dolog. Linzertészta, egy kemény cukorka a kiszúrt alakzat közepébe, és kész is. Az eredménytől nekem leesett az állam... Ezt a megoldást mézeskalácshoz már láttam, de eszembe nem jutott volna linzerhez alkalmazni, pedig tuti, hogy nagy sikere lesz a gyerekeknél.
Vidám színfoltok az udvarra:
Lufikat megtöltünk vízzel, ételfestékkel megbolondítjuk, majd alaposan bekötve a lufi száját kint felejtjük őket a fagyos éjszakában. Reggel lefejtjük a lufikat a jégtömbökről. A látvány szerintem kifejezetten vicces.
Hurrá! Pont ilyen fehér gyurma receptet keresek. Már csak egy kérdés: Ezek mennyire tartósak? Olyan mint a bolti hőre keményedő gyurmák? Előre is köszönöm a válaszod!
VálaszTörlésEzek szikla szilárdra keményednek és nem deformálódnak, ami nekem nagyon tetszik. Ahogy betettem sülni, pont olyanok maradtak. Részemről is hurrá:))
VálaszTörlésKöszi szépen! Hamarosan próba a részemről is :)))
TörlésNem mondod komolyan,hogy máris itt van a fagyott lufi szezon?
VálaszTörlésHát, asszem az majd akkor lesz itt, amikor megfagy a víz a lufikban... Vagy nem??
VálaszTörlésJől van megnyugodtam:)
VálaszTörlés